Allereerst natuurlijk Gelukkig Nieuwjaar en de beste wensen voor 2014!!!
Dan nu mijn eerste recept hier op Paula kookt.
Toen ik dit gerecht maakte, was het een druilerige, grauwe dag buiten. En op zulke dagen verlangen m’n man en ik terug naar onze vakantie in Mexico. Heerlijk genieten van het mooie weer, het heerlijke strand, de lieve mensen en het heerlijke eten.
Dan nu mijn eerste recept hier op Paula kookt.
Toen ik dit gerecht maakte, was het een druilerige, grauwe dag buiten. En op zulke dagen verlangen m’n man en ik terug naar onze vakantie in Mexico. Heerlijk genieten van het mooie weer, het heerlijke strand, de lieve mensen en het heerlijke eten.
Daarom maakte
ik deze makkelijke, maar heerlijke quesadilla’s met luie guacamole.
Ingrediënten
Quesadilla’s
·
Kleine
wraps
·
Kipfilet
·
Blikje
mais
·
Paprika
·
Ui
·
Knoflook
·
Rode
peper
·
Geraspte
kaas
·
Kruiden
naar smaak
Guacamole
·
Avocado’s
·
Rode
peper
·
Koriander
·
Ui
·
Citroensap
·
Tomaat
·
Knoflook
·
Zout
& peper
Bereidingswijze
Snij de
kipfilet in kleine stukjes en kruid deze met kruiden naar keuze. Ik gebruik
zelf kipkruiden aangevuld met chilipoeder, maar je kan bijvoorbeeld ook een
zakje taco-kruiden ofzo gebruiken. De kip mag best een beetje pittig zijn, want straks gaan we meer dingen toevoegen en dan valt het pittige wel mee.
Bak de
kipfilet gaar en schep het daarna op een bord.
Terwijl de
kipfilet gaar bakt, snij je de groente fijn en laat je de mais uitlekken.
In de olie
die nog in de pan zit van de kip, bak je nu de groente gaar en zacht. Voeg de
mais pas op het laatste moment toe. Zo houdt het nog een beetje een
knappertje.
Schep dit ook
weer apart op een ander bord.
Terwijl dit
een beetje staat af te koelen is het tijd voor de luie guacamole. Ik gebruik hiervoor een pakket van de Albert Heijn waar ik nog wat koriander en zout en peper aan toe voeg.
Dit alles
snij ik grof en stop ik in een kleine snijmachine. En dan blenden maar en
klaar. Je kan zelf kijken hoe grof je het houdt. Van mij mag het lekker smeuïg worden, maar toch nog wat kleine stukjes bevatten.
Warm de pan waar je de kip en groente in gebakken hebt weer op. Giet er een klein beetje olie in en leg hier de wrap op. Op de wrap leg je een klein laagje kaas. Hierop leg je een paar kipblokjes. Daarop een beetje groente mengsel en als laatste weer een laagje kaas. Op dit alles leg je nog een wrap en dit druk je dan goed aan.
Warm de pan waar je de kip en groente in gebakken hebt weer op. Giet er een klein beetje olie in en leg hier de wrap op. Op de wrap leg je een klein laagje kaas. Hierop leg je een paar kipblokjes. Daarop een beetje groente mengsel en als laatste weer een laagje kaas. Op dit alles leg je nog een wrap en dit druk je dan goed aan.
Op het moment
dat de kaas een beetje gesmolten is en de onderste wrap krokant begint te
worden is het tijd om de wrap om te draaien. Dit is een moeilijk werkje, wat je
snel moet doen. Zo valt er tijden het draaien namelijk zo min mogelijk uit je
wrap.
De onderkant
bak je ook weer krokant. Daarna haal je je quesedilla’s uit de pan en snij je
ze in stukken met een pizzasnijder. Hierboven op schep ik nog wat guacamole om
de quesedilla’s in te dippen.
Tip: Om de wraps aan te drukken gebruik ik een klein
pannetje. Zo is de druk over de wraps gelijk verdeelt en brand je je handen
niet.
Eet smakelijk!
Liefs, Paula
joya shoes 626o6bdebq638 joya sko,joya sko,joya skor,Cipő joya,zapatos joya,joya schoenen verkooppunten,Scarpe joya,chaussures joya,joya schuhe wien,joya schuhe joya shoes 722f9zlczh986
BeantwoordenVerwijderen