Pagina's

woensdag 19 februari 2014

Italiaanse kipburger


Op het moment dat wij  hier thuis makkelijk willen eten, eten we vaak brood met simpel beleg. Tot ik dit makkelijke gerecht ontdekte. Een heerlijke Italiaanse kipburger, maar heel makkelijk en erg lekker. Het bereiden duurt net zo lang als dat het duurt om je broodjes af te bakken. Dus binnen 10 minuten kan je lekker zitten smullen.





Ingrediënten
·         2 kipfilets
·         Een klein potje rode pesto
·         Broodkruim/paneermeel/panko
·         1 bol mozzarella
·         2 tomaten
·         4 ciabatta broodjes
·         2el mayonaise
·         Handje rucola

Bereidingswijze
Verwarm je over voor en bak je broodjes af, zoals beschreven staat op de verpakking.
Sla de kipfilet voorzichtig plat. Zorg dat het overal ongeveer even breed is, waardoor de kipfilet gelijkmatig gaart. Smeer de kipfilet aan beide kanten in met rode pesto. Paneer het daarna met broodkruim naar keuze. Ik vind zelf panko erg lekker, maar dat had ik nu niet in huis. Deze keer heb ik paneermeel gebruikt, en dat werkt eigenlijk net zo goed.
Bak de kipfilet op middelhoog vuur gaar en krokant.
Ondertussen snij je de tomaten en mozzarella in plakjes, was je de rucola en meng je 2el mayonaise met 2el van de overgebleven rode pesto.
Op het moment dat je broodjes klaar zijn, snij je ze open en besmeer je beide helften met het mayonaisemengsel. Hierop leg je wat rucola, daarop een paar plakjes tomaat en als laatste pas de mozzarella. Het is belangrijk dat je de mozzarella als laatste er op legt, zodat de kaas een beetje kan smelten door de warmte van de kipfilet.
Snij de kipfilet door tweeën en leg deze boven op de mozzarella.
Eet smakelijk!
Liefs, Paula

Geen opmerkingen:

Een reactie posten