Over een week is het al weer Valentijnsdag. Zogenaamd de
meest romantische dag van het jaar. Als ik denk aan romantiek dan denk ik aan
de eerste keer dat mijn man (toen nog vriendje) voor mij kookte. Hij had
risotto gemaakt, zo lief. Maar zoals jullie al eerder hebben kunnen lezen is
hij niet heel getalenteerd in de keuken. Zo’n heel groot succes was het niet,
maar op die avond heb ik dat natuurlijk niet verteld. Sinds dien maak ik altijd
wel met een grote glimlach risotto en dat recept wil ik graag met jullie delen.
·
300gr risottorijst
·
1 ui
·
1 bakje paddenstoelen (mix bij AH)
·
75gr Grana Padano
·
2 tenen knoflook
·
2 bouillontabletten (liefst paddenstoelen,
groente kan ook)
Bereidingswijze
Maak de bouillon door iets meer dan een liter water te koken
en daar de blokjes in op te lossen. Ik kook zelf iets meer dan een liter in de
waterkoker, doe dit in een pannetje en voeg hier de tabletten aan toe. Voor
mijn gevoel gaat dit iets sneller.
Snij de paddenstoelenmix in stukjes.
Rasp de kaas fijn.
Snipper het uitje en pers de knoflook. Fruit dit op laag
vuur in aardig wat olie glazig en zacht.
Voeg dan de risottorijst er aan toe en bak dit een minuut of
3 even mee, zodat de rijst een beetje glazig wordt.
Zet nu het vuur medium-laag en voeg er een scheutje bouillon
aan toe. Blijf dit goed doorroeren, totdat de bouillon bijna is opgenomen. Op
dat moment voeg je weer wat bouillon toe, weer totdat het bijna is opgelost. Na
15 minuten voeg je de paddenstoelenmix toe. Voeg hierbij gelijk een flinke
scheut bouillon toe, want de paddenstoelen nemen veel vocht op. En je wilt niet
dat je risotto droog komt te staan.
Blijf elke keer roeren en weer bouillon toevoegen totdat de
bouillon bijna op is. Je wilt niet dat
je risotto te papperig wordt, dus vlak voor het einde is het belangrijk dat je
elke keer even een beetje proeft. De ene keer laat ik wat bouillon over en heel
soms moet ik zelfs wat bij maken. Hou hier dus rekening mee.
Als je denkt dat de risotto zo goed is, haal dan de pan van
het vuur. Strooi de Grana Padano over de paddenstoelenrisotto en roer dit door
de risotto. Dit smelt heel snel, dus je kan daarna gelijk opscheppen.
Eet smakelijk!
Liefs, Paula
Geen opmerkingen:
Een reactie posten