Ingrediënten
·
2 kipfilets
·
Een klein potje rode pesto
·
Broodkruim/paneermeel/panko
·
1 bol mozzarella
·
2 tomaten
·
4 ciabatta broodjes
·
2el mayonaise
·
Handje rucola
Bereidingswijze
Verwarm je over voor en bak je broodjes af, zoals beschreven
staat op de verpakking.
Sla de kipfilet voorzichtig plat. Zorg dat het overal
ongeveer even breed is, waardoor de kipfilet gelijkmatig gaart. Smeer de
kipfilet aan beide kanten in met rode pesto. Paneer het daarna met broodkruim
naar keuze. Ik vind zelf panko erg lekker, maar dat had ik nu niet in huis.
Deze keer heb ik paneermeel gebruikt, en dat werkt eigenlijk net zo goed.
Bak de kipfilet op middelhoog vuur gaar en krokant.
Ondertussen snij je de tomaten en mozzarella in plakjes, was
je de rucola en meng je 2el mayonaise met 2el van de overgebleven rode pesto.
Op het moment dat je broodjes klaar zijn, snij je ze open en
besmeer je beide helften met het mayonaisemengsel. Hierop leg je wat rucola,
daarop een paar plakjes tomaat en als laatste pas de mozzarella. Het is
belangrijk dat je de mozzarella als laatste er op legt, zodat de kaas een
beetje kan smelten door de warmte van de kipfilet.
Snij de kipfilet door tweeën en leg deze boven op de
mozzarella.
Eet smakelijk!
Liefs, Paula
Geen opmerkingen:
Een reactie posten