Oh, wat leken ze me lekker. Zelf twixrepen maken. Maar stiekem zijn ze een beetje mislukt. Het was de bedoeling dat er echt een karamellaag zou zijn, maar die is er niet.
Op de foto hiernaast zie je hoe het moest worden...
Toch zijn ze echt onwijs lekker, waardoor ik het recept graag met jullie deel.
Ingrediƫnten
·
250gr zoete kaakjes
·
200gr chocola naar keuze
·
125gr boter
·
1 blikje gecondenseerde melk
Bekleed je grote bakblik met bakpapier. Ik kreuk mijn
bakpapier altijd eerst helemaal, voordat ik het er in doe. Zo blijft het wat
beter zitten.
Smelt de boter langzaam, bijvoorbeeld in de magnetron.
Vermaal de kaakjes fijn. Dit kan met de hand of een
keukenmachine.
Meng de gesmolten boter met de kaak-kruimels en maak hier
een bodem van in je bakblik. Laat dit ongeveer 10 minuten in de koelkast hard
worden.
Verwarm ondertussen je oven voor op 120oC.
Haal je bodem uit de koeling en giet hier het blikje
gecondenseerde melk over. Zet dit voor ongeveer een half uur in de oven. Zet de
oven op 200oC en bak het nog even voor ongeveer 5 minuten.
Als het goed is, is nu je gecondenseerde melk in je
kaakjesbodem getrokken. Laat dit goed afkoelen. Als het er niet is ingetrokken,
is het bij jou dus wel goed gelukt. Dan heb je een lekkere karamellaag tussen
je chocolade en je bodem.
Ondertussen kan je langzaam je chocolade smelten. Heel
voorzichtig in de magnetron (veel roeren!) of au-bain-marie.
Giet de chocolade over je bodem en laat dit weer hard
worden. Ik heb het in de koelkast gezet, waardoor het iets sneller ging.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten