Pagina's

vrijdag 14 februari 2014

Banoffee cupcakes

Tijdens het maken van deze cupcakes bleek maar weer eens dat ik echt niet goed ben in het versieren van cupcakes. Dat neemt niet weg dat ze wel echt heel erg lekker waren. Sappig van binnen door de banaan en heerlijk zoet door de toffeesaus bovenop.








Ingredienten
Cupcakes
·         300gr zelfrijzend bakmeel
·         140gr lichtbruine basterdsuiker
·         140gr gesmolten boter
·         3 grote eieren
·         3 bananen
·         4el volle yoghurt
·         1tl kaneel

Icing / toffeesaus
·         50ml water
·         200gr lichtbruine basterdsuiker
·         200ml room
·         Eventueel 150gr poedersuiker
·         Eventueel cacaopoeder

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180oC.
Klop de boter en de suiker tot het licht en luchtig is. Ik deed dit lekker makkelijk in mn keukenmachine, maar met de hand kan het ook.
Breek 1 voor 1 de eieren bij het botermengsel. Voeg pas het volgende ei toe op het moment dat het beslag weer glad is.
Prak de bananen met een vork tot een (grove) puree en roer dit samen met de yoghurt door het beslag.
Zeef hierna het bakmeel door het beslag en roer het door.
Bekleed je muffinvorm met papieren vormpjes en vul de vormpjes voor ongeveer 3kwart. Het beslag rijst namelijk flink.
Bak het vervolgens in je voorverwarmde oven voor ongeveer 20 à 25 minuten.
Van dit beslag kan je ongeveer 18 cupcakes maken.
Op het moment dat ze klaar zijn is het belangrijk dat je ze volledig laat afkoelen voordat je de saus er over giet.
Voor de saus breng je het water en de suiker aan de kook. In een andere pan verwarm je ondertussen de slagroom.
Op het moment dat de suiker is opgelost en even heeft doorgekookt kan je de slagroom toevoegen. Goed roeren en je saus is klaar.
Zelf heb ik er een beetje poedersuiker door geroerd, waardoor de saus zou stollen op het moment dat het is afgekoeld. Dit geeft wel een beetje een korrelig effect en daar moet je van houden. Ik vind het niet erg, maar manlief vindt dat niet lekker.
Ook heb ik er voor gekozen om een beetje chocolade toe te voegen aan de helft van de saus, want banaan en chocolade vind ik toch wel heel erg lekker. Maar dat is ook weer optioneel.
Eet smakelijk!

Liefs, Paula

Geen opmerkingen:

Een reactie posten