Jaren geleden had manlief trek in pastasalade. Ik had dit
nog nooit gemaakt en eigenlijk ook nog niet gegeten. Toen was ik nog niet zo’n
foodie. Maar na lang zoeken en vergelijken van verschillende recepten op
internet, heb ik er mijn eigen variant van gemaakt. Het is een grote hit binnen
de familie en bij collega’s dus natuurlijk moet ik dit gerecht met jullie
delen.
· Pasta voor 2 personen (ik neem altijd fusili
omdat daar de pesto zo lekker in blijft zitten)
·
1 kipfilet
·
1 komkommer
·
3 tomaten
·
1 rode ui
·
Pijnboompitten
·
1 bol mozzarella
·
1 potje pesto genovese
·
1 klein pakje gerookte spekreepjes
·
Handje rucola
Bereidingswijze
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar. Giet
het af en laat het daarna in koud water goed afkoelen. Giet het daarna weer af
en laat het goed uitlekken.
Snij de kipfilet in kleine blokjes en kruid ze naar smaak.
Ik gebruik hier pittige kipkruiden voor, maar je kan het kruiden hoe je het
zelf het lekkerst vind.
Rooster in een droge pan de pijnboompitjes goudbruin en laat
ze afkoelen op een bordje.
Bak in dezelfde pan de spekreepjes krokant. Laat ze
uitlekken op een stukje keukenrol, maar laat het vet in de pan zitten.
Weer in dezelfde pan bak je nu de kipfilet gaar. Als het
goed is hoef je geen olie meer toe te voegen door het vet van de spekjes. Maar
is dat bij jou niet het geval, voeg dan een beetje olie toe.
Snij ondertussen de rest van de ingrediënten in kleine
blokjes.
Voeg alle ingrediënten samen, samen met een handje rucola.
Meng dit alles goed met de pesto en de salade is al weer
klaar.
Eet smakelijk!
Liefs, Paula
Geen opmerkingen:
Een reactie posten