Boterkoek! Misschien wel 1 van de lekkerste koeken die er
is.
Een standaard recept voor boterkoek is heel simpel.
1 losgeklopt ei, 200 gram bloem, 100 gr suiker en 150 gram
roomboter.
Alles in een kom gooien, mengen, bakken, klaar.
Maar jullie zullen wel gaan merken dat ik niet van zulke
standaard dingen hou. Mijn boterkoek is ook wel makkelijk, maar er zitten net
wat andere dingen door.
Ingrediƫnten
·
1 losgeklopt ei
·
200 gram tarwebloem
·
75 gram lichtbruine basterdsuiker
·
25 gram zelfgemaakte vanille suiker en anders 1 zakje kant-en-klare vanille suiker
·
200 gram roomboter, op kamertemperatuur
·
75 gram gedroogde kokosrasp
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180oC. Vet de vorm in die
je wilt gebruiken.
Snij de boter in stukjes en doe ze in de mengkom samen met
de bloem, suiker, vanille suiker, kokosrasp en de helft van het ei.
Meng dit tot een samenhangend, maar vochtig deeg.
Doe het deeg in de vorm en bestrijk het met de rest van het
ei.
Bak de boterkoek nu in ongeveer 30 minuten gaar en bruin.
Even iets laten rusten voordat je het uit de vorm haalt en
daarna af laten koelen op een rekje. Zorg dat de koek aan de onderkant kan
‘ademen’ anders wordt de onderkant te vochtig en zompig.
Eet smakelijk!
Liefs, Paula
Geen opmerkingen:
Een reactie posten