Pagina's

vrijdag 24 januari 2014

Kisr

Kisr is een lekkere Turkse bulgursalade. Een oud collega heeft mij geleerd deze te maken. Maar uit een zoektochtje over het www is wel gebleken dat je kisr op vele manieren kan maken.
Dit is de manier die ik het makkelijkst en het lekkerst vind.
Ingrediƫnten
·        1 theeglas Bulgur
·         Gekookt water
·         1 ui
·         1 klein blikje tomatenpuree
·         1 theelepel Pul Biber (grove peper en paprika vlokken)
·         Olie om in te bakken
·         1 tomaat
·         1 komkommer
·         1 bosje peterselie
·         2 bosuitjes
·         Zout en peper
·         1 eetlepel citroensap. 
Bereidingswijze
Bereid de bulgur zoals beschreven staat op de verpakking.
Snipper een uitje fijn en fruit dit zacht in een laagje olie. Op het moment dat de uien zacht zijn voeg je hier de Pul Biber aan toe en de tomatenpuree. Verwarm dit goed mee. 
Voeg het ui-tomatenpureemengsel bij de klare bulgur en meng dit goed door. De bulgur wordt nu oranje van kleur.
Terwijl de bulgur af staat te koelen kan je de komkommer, tomaat, bosui en peterselie fijn snijden.
Voeg dit bij de bulgur en meng het goed door.

Breng de salade op smaak met zout, peper en citroensap naar smaak.
Zo kan je de salade eten als lunch. Voor het diner bak ik er vaak een stukje vis bij dat ik gekruid heb met ras el hanout.
Eet smakelijk!
Liefs, Paula

Geen opmerkingen:

Een reactie posten