Kisr is een lekkere Turkse bulgursalade. Een oud collega
heeft mij geleerd deze te maken. Maar uit een zoektochtje over het www is wel
gebleken dat je kisr op vele manieren kan maken.
Ingrediƫnten
· 1 theeglas Bulgur
·
Gekookt water
·
1 ui
·
1 klein blikje tomatenpuree
·
1 theelepel Pul Biber (grove peper en paprika
vlokken)
·
Olie om in te bakken
·
1 tomaat
·
1 komkommer
·
1 bosje peterselie
·
2 bosuitjes
·
Zout en peper
·
1 eetlepel citroensap.
Bereidingswijze
Bereid de bulgur zoals beschreven staat op de verpakking.
Snipper een uitje fijn en fruit dit zacht in een laagje
olie. Op het moment dat de uien zacht zijn voeg je hier de Pul Biber aan toe en
de tomatenpuree. Verwarm dit goed mee.
Voeg het ui-tomatenpureemengsel bij de klare bulgur en meng
dit goed door. De bulgur wordt nu oranje van kleur.
Terwijl de bulgur af staat te koelen kan je de komkommer,
tomaat, bosui en peterselie fijn snijden.
Voeg dit bij de bulgur en meng het goed door.
Breng de salade op smaak met zout, peper en citroensap naar
smaak.
Zo kan je de salade eten als lunch. Voor het diner bak ik er
vaak een stukje vis bij dat ik gekruid heb met ras el hanout.
Eet smakelijk!
Liefs, Paula
Geen opmerkingen:
Een reactie posten