Wat is dat
lekker hè?! Als je na een dagje skiën je lekker op kan warmen aan een glaasje glühwein.
Dit recept
vond ik bij Jamie Oliver en heb ik een klein beetje aangepast.
Ingrediënten
· 5
liter rode wijn
·
2
sinaasappels
·
1
citroen
·
1
limoen
·
1
mandarijn
·
1
vanillepeul
·
300gr
suiker
·
12
kruidnagels
·
½
theelepel nootmuskaat
·
½
theelepel steranijs (of 12 hele als je dat hebt)
·
2
kaneelstokjes
Bereidingswijze
Was alle
citrusvruchten goed. We gaan namelijk de schillen gebruiken en willen niet alle
pesticiden in de glühwein.
Pel de schil
zo dun mogelijk van de vruchten. Zorg dat er zo min mogelijk wit aan zit. Dit
kan namelijk zorgen voor een bittere smaak.
Snij de
vanillepeul door midden en schraap het binnenste er uit.
Pers de 2
sinaasappels uit.
Doe alle
ingrediënten, samen met het sinaasappelsap en maar een halve liter rode wijn in
een grote pan.
Kook dit al
roerende in tot een siroop.
Voeg daarna
pas de rest van de wijn toe.
Warm dit op,
maar zorg dat het niet meer kookt. Dat is natuurlijk zonde van de alcohol…
Als je wilt
kan je het voor het serveren nog zeven, maar door het maken van de siroop,
zakken eigenlijk alle ingrediënten naar de bodem. Daardoor vind ik het
eigenlijk niet nodig.
Ik heb deze glühwein gemaakt voor de nieuwjaarsreceptie op de voetbal. Daarom is het zoveel. Samen drinken wij natuurlijk nooit 5 liter op.
Drink smakelijk!
Liefs, Paula
Geen opmerkingen:
Een reactie posten