Pagina's

vrijdag 10 januari 2014

Gluhwein

Wat is dat lekker hè?! Als je na een dagje skiën je lekker op kan warmen aan een glaasje glühwein.
Dit recept vond ik bij Jamie Oliver en heb ik een klein beetje aangepast.

Ingrediënten
·      5 liter rode wijn
·         2 sinaasappels
·         1 citroen
·         1 limoen
·         1 mandarijn
·         1 vanillepeul
·         300gr suiker
·         12 kruidnagels
·         ½ theelepel nootmuskaat
·         ½ theelepel steranijs (of 12 hele als je dat hebt)
·         2 kaneelstokjes

Bereidingswijze
Was alle citrusvruchten goed. We gaan namelijk de schillen gebruiken en willen niet alle pesticiden in de glühwein.
Pel de schil zo dun mogelijk van de vruchten. Zorg dat er zo min mogelijk wit aan zit. Dit kan namelijk zorgen voor een bittere smaak.
Snij de vanillepeul door midden en schraap het binnenste er uit.
Pers de 2 sinaasappels uit.
Doe alle ingrediënten, samen met het sinaasappelsap en maar een halve liter rode wijn in een grote pan.
Kook dit al roerende in tot een siroop.
Voeg daarna pas de rest van de wijn toe.
Warm dit op, maar zorg dat het niet meer kookt. Dat is natuurlijk zonde van de alcohol…
Als je wilt kan je het voor het serveren nog zeven, maar door het maken van de siroop, zakken eigenlijk alle ingrediënten naar de bodem. Daardoor vind ik het eigenlijk niet nodig.
Ik heb deze glühwein gemaakt voor de nieuwjaarsreceptie op de voetbal. Daarom is het zoveel. Samen drinken wij natuurlijk nooit 5 liter op. 
Drink smakelijk!
Liefs, Paula

Geen opmerkingen:

Een reactie posten